Veel van onze senior editors en bloggers zijn ook schrijvers van boeken. Zo heeft Nils de Heer het boek “Bankspeak” op zijn naam staan en “De pijnbank”, waarin hij ingaat op de problemen bij de Rabobank. Marc Pierar heeft het over een geheel andere boeg gegooid en schrijft boeken over de toekomst. Hij begon met “De Nomade van de Weg’ en is inmiddels nu al 5 boeken verder met de hoofdpersoon Aziz Dijkstra, de Puzzelman zoals hij door zijn collega rechercheurs genoemd wordt. Blogger Tony de Bree is bekend als auteur van verschillenden managementboeken, waaronder “Kan het vliegen?” over het traject van een idee naar een succesvolle startup. Daar komt nu Dina-Perla Portnaar bij die u wellicht kent van Risk ComplianceTV met haar debuutroman “Exodus uit de vuurtoren.”
Haar eerste boek heet “Exodus uit de vuurtoren”. Voor volgend jaar staat het boek Levende sierlijkheid op het programma, een methode om aan jezelf te werken. Dina-Perla komt uit de wereld van PR en communicatie, maar houdt het meeste van audio, omdat daarmee snel de diepte ingegaan kan worden, terwijl mensen er on the go naar kunnen luisteren. Het gaat om de inhoud en niet om nevenzaken zoals beelden. Daarbij kan zij haar ‘radiogenieke’ stem inzetten.
Dina-Perla: “Ook al zie ik er vrouwelijk uit en heb ik feminiene eigenschappen, in wezen ben ik heel masculien. Geen blabla alsjeblieft. Laten we resultaat- en doelgericht zijn. Als je iets zegt, doe het dan niet alleen, maar doe het zo goed mogelijk. Als het aankomt op het werk op het gebied van persoonlijke groei, empowerment en spiritualiteit, snap ik die ‘zweverige’ mentaliteit wel, maar laten we liever voor een corporate aanpak gaan, want een ‘woo-woo’ vibe dient geen individueel of collectief doel. Het is alleen leuk en uplifting in het moment, net als een sugar rush waarna je juist vermoeider bent.”
Voor wat betreft het komende jaar 2018 laat Dina-Perla zich als volgt uit: Exodus uit de vuurtoren is zojuist verschenen. Ik schrijf over noodzakelijke geschiedenissen die niet eerder in boekvorm zijn verschenen, omdat ik zei dat ik het ging doen en omdat het kan. Het is ook een soort van coming out. Ik neem abstracte concepten, zoals de spirituele levensboom en andere theoretische werken mee in de evolutie van het leven. Van duisternis naar licht; kruisiging naar opstanding; illusies naar waarheid, angst naar liefde, oordeel naar rust, of hoe je het ook liever wilt zien. Ook is er iets grootser aan de hand. Het gaat niet meer alleen om een persoonlijk verhaal, maar om wereldwijde doelstellingen van zuivering en transitie. Het gaat om naar een volgend niveau te gaan als geheel, zodat bepaalde patronen niet meer voorkomen en mechanismen die geen doel meer dienen, ontsleuteld worden. Later in 2018 volgt het boek Levende sierlijkheid en kunnen mensen het zelf uitproberen.”