Featured job

Bedrijfsjurist Projectontwikkeling

09-10-2024

Gedreven en betrokken jurist met een flinke dosis kennis en interesse van het juridisch spectrum in de corporatiebranche.

Wij bieden medewerkers de ruimte om te werken aan hun talent. Zo zijn we altijd in beweging: op zoek naar uitdaging en persoonlijke ontwikkeling, maar met oog voor een gezonde werk-privébalans. Bij de Alliantie sta je nooit stil. Bij ons kun je écht een verschil maken én waarde toevoegen. Je bent ondernemend en vernieuwend. Zo draag jij bij aan een passend thuis voor iedereen.

Wij zoeken op ons hoofdkantoor in Hilversum een Bedrijfsjurist Projectontwikkeling voor 28 – 36 uur per week.

Jouw werk
Je komt in dienst van stichting de Alliantie in een team met zes andere bedrijfsjuristen die zich bezighouden met diverse rechtsgebieden. Jouw account is de Alliantie Ontwikkeling B.V.; een zelfstandige en ondernemende ontwikkelaar die in opdracht van stichting de Alliantie en andere (markt)partijen projecten ontwikkelt. Die combinatie tussen een corporatie en een eigen ontwikkelbedrijf is uniek. De Alliantie is vernieuwend en onderscheidt zich door de ontwikkeling van bijzondere projecten.

Als Bedrijfsjurist werk je samen met collega’s aan projecten. Je bent een proactieve juridische sparring-partner. Je adviseert de directie, ontwikkelaars en projectmanagers op het gebied van bouwrecht gerelateerde zaken, RO-aangelegenheden en vastgoed gerelateerde contracten. Je wordt al in een vroeg stadium bij projecten betrokken en bent daardoor in staat de projecten mede richting te geven en de juridische basis daarvan mede te bepalen.

Je focus ligt op het adviseren bij het opstellen en beoordelen van overeenkomsten m.b.t. ontwikkeling, samenwerkingen en vastgoedtransacties. Je hoeft geen specialist te zijn op alle vastgoed gerelateerde rechtsgebieden, omdat je kan sparren met externe juridische specialisten, kan overleggen met je zes collega’s van het juridische team van de Alliantie en fiscalisten kunt raadplegen. Jij organiseert dus de juiste kennis benodigd voor de vraag of het project en begeleidt dit proces. Je volgt daarnaast relevante jurisprudentie, zorgt voor kennisdeling binnen de afdeling en draagt bij aan commercieel verantwoord risicomanagement.

Dit krijg je van ons 

  • Een goed salaris tussen de €4.804 en €6.493 bruto per maand op basis van 36 uur (schaal K conform CAO Woondiensten);
  • Een jaarcontract met de intentie voor een aansluitende verlenging tot vast dienstverband;
  • Eindejaarsuitkering;
  • Thuiswerkvergoeding;
  • Een mobiliteitskaart;
  • Laptop en telefoon van de zaak;
  • Vakantiedagen en vakantiegeld conform CAO;
  • Pensioenregeling (waarbij werkgever 2/3 inlegt);
  • Flexibele werktijden zodat een privé/werkbalans goed in te richten is;
  • De mogelijkheid om je eigen arbeidsvoorwaardenpakket samen te stellen, bijvoorbeeld met extra vrije dagen, een fietsplan of bedrijfsfitness;
  • Persoonlijke ontwikkelingsmogelijkheden door interne opleidingsacademie;
  • Waardevolle netwerkmogelijkheden d.m.v. de personeelsvereniging en initiatieven zoals Jong Alliantie & Alliantie Zilver;
  • Een baan met grote maatschappelijke impact, hier maak jij verschil!
  • Wij werken hybride, dat betekent dat je zowel thuis kan werken als op kantoor. Ons moderne, lichte kantoor vlakbij station Hilversum beschikt over tal van goed uitgeruste en comfortabele werk- en overlegplekken.

Wie ben jij
Je vervult graag een rol in het gehele proces van vastgoedontwikkeling en vindt het interessant om te werken bij een corporatie die zelf veel nieuwbouw- en renovatieprojecten ontwikkelt.

Wij passen bij elkaar, wanneer je een betrokken en sterke adviseur bent. Je voelt je thuis in het netwerk met ontwikkelaars en projectmanagers en bent flexibel. Je hebt een brede interesse in het vakgebied. Je bent goed in het organiseren van je werk, kan prioriteren en weet tijdig de juiste experts in te schakelen. Je hebt feeling voor het commercieel belang, maar bent je ook bewust van risico’s.

Voor deze functie neem je een afgeronde WO-opleiding rechten mee en beschik je over ruime kennis van en ervaring met privaatrechtelijk bouwrecht. Je bent goed thuis in het algemeen verbintenissenrecht met betrekking tot vastgoedontwikkeling. Kennis met enkele andere vastgoed gerelateerde rechtsgebieden, zoals de Woningwet, aanbestedingsrecht, energierecht, huurrecht, notarieel recht of VvE-recht is een pré, maar geen vereiste. Je kan hiervoor expertise inschakelen, maar het is ook mogelijk je hier verder in te ontwikkelen of te verdiepen door middel van opleidingen en cursussen.

Zijn wij een match?
Stuur bij jouw sollicitatie een CV en motivatiebrief mee, we kijken er naar uit!

Wil je meer weten, neem contact op met Tamara van de Graaf (bestuurssecretaris & manager Juridische Zaken) op 06-10886694.


Apply