Featured job

Senior Analist FEC Investigations TM

04-10-2024

 

Jouw onderzoek draagt bij aan de detectie en preventie van grootschalige financieel-economische criminaliteit (FEC).

Jij en jouw functie

Als (Senior) Analist FEC Investigations TM ben jij betrokken bij de analyse van criminele financiële netwerk- en specialistische klantonderzoeken in het kader van de Wet ter Voorkoming van Witwassen en Financieren van Terrorisme (Wwft). Denk hierbij aan spraakmakende invallen, arrestaties, drugshandel, witwaspraktijken en lopende strafzaken.  Jouw onderzoeken geven inzicht in de materiële FEC-risico’s van onze bank. Je voert diepgaande onderzoeken uit naar de hoogste risicoklanten. Je maakt deel uit van een expertiseafdeling die als doel heeft “to detect the undetected” en gaat op zoek naar nieuwe methoden van witwassen en terrorismefinanciering (TF). Elk onderzoek is anders!

Als (Senior) Analist FEC Investigations TM voer je specialistische/high impact onderzoeken uit in het kader van de Wwft. Jij en je collega’s richten zich daarbij op alle mogelijke AML – en waar van toepassing – TF risico’s bij de individuele klantonderzoeken en/of netwerkonderzoeken. Je analyseert signalen uit het transactieverkeer die duiden op illegale activiteiten en voert diepgravend onderzoek uit aan de hand van (transactie)gedrag en klantprofielen.

Je neemt regelmatig een coördinerende rol richting de interne en externe stakeholders, waarbij je, waar nodig, contact hebt met de klantverantwoordelijke(n), de klant zelf en/of zijn adviseur(s). Je initieert met je collega specialisten verbeterinitiatieven in de keten TM en/of CDD, zowel op inhoud als in de processen.

Jouw TM expertise is belangrijk voor het team; maar andersom zal je ook veel leren van de kennis en ervaring van je teamleden en FEC-collega’s. De afdeling FEC Investigations valt direct onder de Chief FEC Officer (CFECO) en bestaat uit management, analisten en adviseurs en kenmerkt zich door een diversiteit in achtergronden, kennis en ervaring. Je wordt onderdeel van het onderzoeksteam dat zich primair richt op het TM domein en je hebt een nauwe samenwerking met de overige teams binnen FEC Investigations te weten team QRT/W&R/Subs/sancties, team CDD, team PPP (Publiek Private Partijen) en het Thema team.

Met jouw onderzoeken voorzie je het management van concrete aanbevelingen voor het verbeteren van het FEC-beheerskader, zoals waar beleid moet worden aangescherpt of processen verbeterd. Alle aanbevelingen zijn gericht op het beheersen van de FEC-risico’s van de Rabobank. Dit is een passende rol als je altijd een niveau dieper wilt gaan om de belangrijkste risico’s echt te leren begrijpen.

Voorbeelden uit de Praktijk

  • Met jouw kennis en ervaring ben je in staat om d.m.v. een quick scan binnen korte tijd een grondige impactanalyse uit te voeren en de noodzakelijke vervolgstappen te bepalen, die je vervolgens deelt met het verantwoordelijke management.
  • Naar aanleiding van een casus stel jij de rode draden vast. Deze vertaal jij naar concrete te nemen acties binnen Rabobank.
  • Je werkt samen met risico-eigenaren om de grootste FEC-risico’s voor de organisatie te verminderen. Dit kan het bieden van input voor beleidsaanpassingen omvatten met betrekking tot het onboarden van klanten in hoog risico sectoren tot het optimaliseren van processen en scenario’s voor transactiemonitoring.

Feiten & Cijfers

  • Het betreft een functie voor 36 uur per week.
  • Bij FEC Investigations heb je ongeveer 90 collega’s.
  • Je werkt hybride: je bent gemiddeld 1 dag per week aanwezig op kantoor Croeselaan Utrecht en verder werk je vanuit huis of een ander Rabobankkantoor.

Top 3 verantwoordelijkheden

  • Onderzoeken en beoordelen van (materiële) FEC-risico’s en aanbevelingen doen aan het senior management op basis van jouw bevindingen.
  • Leiden van of deelnemen aan ‘hoog impact’ netwerkonderzoeken.Geeft advies aan andere (FEC) afdelingen specifiek gerelateerd aan jouw aandachtsgebied TM en draagt zorg voor een correcte dossieroverdracht naar andere afdelingen.

Samen kunnen we meer bereiken

Wij geloven in de kracht van diversiteit. Het samenbrengen van mensen met diverse achtergronden maakt ons een nog betere bank. Daarom zijn we erg benieuwd naar wat jij kunt bijdragen aan ons team bij FEC Investigations:

Het FEC Investigations team is een gespecialiseerd, jong en dynamisch team, waar we samen de grootste risico’s binnen de organisatie beheersen en hoogwaardige onderzoeken leveren in een prettige werksfeer, met ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en groei. Werken bij FEC Investigations is daardoor ontzettend inspirerend en leuk.” Jeroen Werndlij, Global Head FEC Investigations.

Jij en jouw talent

  • Je hebt minimaal 3 tot 5 jaar relevante werkervaring in het onderzoeken van FEC-risico’s (in een eerstelijns, tweedelijns- of derdelijns rol). Dit kan ervaring omvatten in het onderzoeken van complexe bedrijfsstructuren, serieuze FEC-signalen en ongebruikelijke of verdachte transacties.
  • Kennis en ervaring met groot zakelijke klanten binnen Rabobank of een andere grote bank is een pluspunt.
  • Je hebt een bachelor- of masterdiploma in criminologie, economie of recht.
  • Je kunt de verbanden leggen en het overzicht behouden tijdens uitgebreide onderzoeken of projecten.
  • Je kunt snel en effectief een risicobeoordeling uitvoeren en hebt ervaring met gegevensanalyse en tools.
  • Je bent in staat om de onderzoeksresultaten bondig en in duidelijke taal aan het  management te presenteren.
  • Je beheerst het Nederlands en Engels uitstekend (zowel schriftelijk als mondeling).
  • Wij geloven in de kracht van diversiteit. Door de diverse achtergronden van mensen te combineren, worden we een betere bank en een sterker team. Als jouw profiel niet helemaal overeenkomt, laat het ons dan weten, en we zijn graag bereid om een gesprek met je te voeren!

Dit is wat wij jou bieden

  • Een basissalaris van €4292,40 tot maximaal € 6.130,64 bruto per maand (schaal 9); (op basis van 36 uur) Op jaarbasis betekent dit een range in basissalaris van tussen de 59.921,- tot €85.583,-.
  • Dertiende maand en 8% vakantietoeslag;
  • Extra budget van 10% van jouw bruto maandsalaris dat je naar wens kunt besteden. Koop extra vakantiedagen, stort extra geld in je pensioen of laat het budget geheel of gedeeltelijk uitbetalen;
  • Jaarlijks € 1.400 budget voor jouw persoonlijke ontwikkeling;
  • Flexibiliteit in werktijden en locatieonafhankelijk werken, vestigingsplaats Croeselaan 18 in Utrecht;
  • Toegang tot middelen (tools), gegevensbronnen en mogelijkheden om impactvolle analyses uit te voeren.

Dit is een selectie van de arbeidsvoorwaarden op basis van een 36-urige werkweek. Je kunt alle arbeidsvoorwaarden vinden op rabobank.jobs/nl/arbeidsvoorwaarden.

Jij en het sollicitatieproces

Wij ontvangen graag jouw sollicitatie op deze vacature voor (Senior) Analist FEC Investigations TM bij Rabobank.

  • Vragen over de inhoud van de functie? Neem contact op met: Tanja Toonstra, Manager FEC Investigations Quick Response & Cases, team TM, via Tanja.Toonstra@Rabobank.nl
  • Reacties worden behandeld volgens het vacaturemanagement.
  • Vragen over werken bij Rabobank en het HR-proces? Sven van Buuren, Corporate Recruiter FEC via Sven.van.buuren@rabobank.nl
  • Het sollicitatieproces omvat een gesprek met de manager en/of een Senior Analist. Daarnaast kan het maken van een casus en/of een individuele beoordeling deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
  • Je kunt antwoorden vinden op de meest gestelde vragen op rabobank.jobs/nl/veelgestelde-vragen.
  • Een assesment kan eventueel onderdeel uitmaken van de sollicitatieprocedure.
  • Wij respecteren jouw privacy.

Apply